Bröllop

Bröllop

Om ni hamnat här för att ni går i tankarna om att gifta er vill vi börja med att säga grattis. Först och främst till er kärlek, men också för att ni just har hittat en fantastisk lokal som kommer sätta pricken över i:et på bröllopsdag. Det enorma ljusinsläppet, den ståtliga trädgården och det charmerande grusgolvet som ni kan dansa på, är bara några av anledningarna till varför vårt orangeri är så populärt bland bröllopspar. Vi vet dock att frågorna och funderingarna är många. Därför har vi här samlat all grundläggande information som behövs för att ni ska kunna känna er trygga i att ni får just det bröllopet ni önskar er. Vi hjälper gärna till att göra er dag så underbar som den bara kan bli.

Kapacitet

Våra lokaler har ett maxantal på 75 gäster, oavsett bordsplacering.

Trädgården

Vårt orangeri är placerad i Bergianska trädgården, en botanisk trädgård med en värdefull samling av växtlighet. Därför är det viktigt att behandla den därefter. Det innebär att alla typ av aktivitet i trädgården så som lekar tyvärr inte är tillåtna.

Innanför granhäcken, där vår uteservering finns, är dock möjligheterna många. Här finns det utrymme för allt från välkomstmingel till bröllopsvals under stjärnorna. Under vinterhalvåret placerar vi ut marschaller i den gnistrande snön och på så sätt skapa en skimrande, snötäckt allé i som välkomnar brudparet och dess gäster.

Bröllopsmeny

Vi rekommenderar varmt våra säsongsanpassade bröllopsbufféer med tillhörande bröllopstårta. Givetvis så erbjuder vi även en säsongsanpassad trerätters meny. Eftersom att skapandet av en bröllopsmeny både är omfattande och tidskrävande finns det tyvärr inte möjlighet att provsmaka menyn. Vi gör dock vårt yttersta för att försöka tillgodose alla era behov, och kan lova att de menyer vi jobbar med kommer att motsvara era förväntningar och passa er stora dag.

Dekorationer

Dekorationer så som blommor, bordsplaceringskort och dylikt ansvarar bröllopsparet för själva och är därmed fria att utforma på så sätt att det passar era behov och önskemål. Fram till klockan 16:00 dagen innan bröllopet går det bra att lämna dessa till oss. Vi ber er dock att visa särskild hänsyn vid infart till trädgården. Observera att parkering inte är tillåten i anslutning till restaurangen.

Porslin

De allra flesta bröllopspar använder sig av vårt porslin som ingår när ni bokar Gamla Orangeriet – vilket går i färgen vit.

Dansgolv

När det gäller ljud och ljus för bröllopsfesten är detta något som bröllopsparet hyr via oss och det ingår i lokalhyran. Vänligen observera att vårt vackra grusgolv är en del av upplevelsen, och är inte tillåtet att täcka med något typ av golv, matta eller filt. Det går utmärkt att dansa på som det är, och har hittills uppskattats av alla våra gäster. Breda klackar är dock att föredra över stilettklackar på denna typ av golv. Därför rekommenderar vi att brudparet i god tid informerar gästerna om att det är grusgolv och samtidigt föreslå skor med bredare klack.

Dryck

All dryck och alkohol behöver beställas och säljas via oss. Det är med andra ord inte tillåtet att ta med sig egen dryck i någon form.

Bar

Vi har en utmärkt bar här i Gamla Orangeriet och rekommenderar er varmt att använda er av drinkbiljetter om ni tillämpar bjudbar på bröllopet. Drinkbiljetter tillhandahålls dock inte av oss, utan ordnas av bröllopsparet. Det går självfallet också jättebra med att var person betalar för sig direkt i baren.

I bokningsavgiften ingår våra vita dukar, porslin, glas, personal, städning samt Gamla Orangeriets lokaler; alltså de två respektive flygarna med 2 st toaletter varav en av dessa är handikappanpassad och utrustad med skötbord.Tillgång till lokalerna är mellan 18 – 01.

Avbokningsregler

Om ni väljer att boka av 6 månader i förväg återgår hela bokningsavgiften till er. Bokar ni däremot av senare än 4 månader i förväg behåller vi 50% av avgiften. Alla priser vi anger är inklusive moms.

Möte

När ni bestämt er för att ha er bröllopsfest hos oss rekommenderar vi er att boka in ett möte med oss för att gå igenom era tankar, behov och önskemål kring dagen. Eftersom att alla har olika förväntningar och preferenser kommer ett möte att göra oss mer sammansvetsade och eniga om allt från stora idéer till de minsta detaljer som kan vara avgörande för att ni ska känna att er dag blir precis som ni vill ha den.