OM OSS

Ett orangeri utan tillsatser

Gamla Orangeriet är en plats där inga genvägar tas. Här görs nämligen allt från grunden. Från det dagsfärska levainbrödet på brödbuffén till den saffransdoftande fiskbuljongen i vår bouillabaisse.

Stoltheten vi lägger i vårt hantverk genomsyrar allt vi skapar under växthusets glastak och vi är stolta över att vara en verksamhet utan tillsatser. Rätterna på vår lunchmeny och bakverken vi bakar följer alltid den rådande säsongen och tillagas med närproducerade och ekologiska råvaror.

I Gamla Orangeriet som är lokaliserad i Bergianska Trädgården bara ett stenkast från Stockholms innerstad arrangerar vi även evenemang och privata tillställningar året runt, från sommar- och vinterbröllop till födelsedagsmiddagar, julbord, företagsfester och andra festligheter.

Om oss

Det är vi, Nilla Månsson och Sandra Rotkopf, som sedan 2013 äger och driver vår drömplats – Gamla Orangeriet i Bergianska trädgården. Ända sedan 2001 då våra vägar först korsades har vi alltid haft en tydlig vision om hur vi tycker att en restaurang och verksamhet ska drivas, allt ifrån personal till lokal och råvaror.

Vi har båda gedigen erfarenhet och kunskap från café- och restaurangbranschen och med en som är vass på mat och en som är en klippa på bakning tror vi att det som erbjuds hos oss är någonting unikt. Vi ser det som en ynnest att ha varandra genom att bolla idéer och tankar hela tiden utvecklas och bli bättre.

Allt som finns hos oss är gjort med hjärta, engagemang, lust och nyfikenhet. Ingenting glöms bort; från baguetten på brödbuffén, fonderna i soppan till vaniljsåsen på hallonpajen. Hos oss på Gamla Orangeriet lagar vi självklart allt från grunden och med fina smaker från vår trädgård.
Välkomna till vår drömplats!

/Nilla & Sandra med personal