BRÖLLOP

Bröllop

Gamla Orangeriet är en fantastisk lokal som rymmer 75 personer för en bröllopsmiddag som kommer sätta pricken över i:et på er bröllopsdag. Det magiskt vackra ljuset, den ståtliga trädgården och det avväpnande grusgolvet är bara några av anledningarna till varför vårt orangeri är så populärt bland bröllopspar. Vi vet dock att frågorna och funderingarna är många. Därför har vi samlat all grundläggande information som behövs för att ni ska kunna känna er trygga här. När vi väl hittat ert bröllopsdatum så är det dags för ett möte för att stämma av och gå igenom detaljer. Vi hjälper gärna till att göra er dag så som just ni vill ha den.

Bröllopsmeny

Vi serverar antingen en säsongsanpassad bröllopsbufféer eller en trerätters meny beroende på vad ni föredrar. Oavsett arbetar vi med ansvarsfullt uppfödda djur, MSC certifierad fisk, vilt och det säsongsanpassade gröna från våra egna odlingar i så lång utsträckning det går. Bakverken bakas med ekologiska råvaror och följer säsongerna. Dock gör vi inte bröllopstårtor på höjden, vill ni ha detta tillkommer därför en serveringsavgift. Det finns tyvärr inte möjlighet att provsmaka menyn. Vi gör dock vårt yttersta och vågar nog påstå att att de rätter vi jobbar med kommer att motsvara era förväntningar och passa er stora dag.

Dekoration

De allra flesta bröllopspar använder sig av vårt porslin som ingår (allt går i vitt). Dekorationer såsom blommor, bordsplaceringskort och dylikt ansvarar bröllopsparet för själva och det är givetvis fritt fram att utforma så att det passar er vision. Vi offererar gärna blomsterdekorationer med material från vår egen trädgård. Fram till klockan 16:00 dagen innan er bröllopsmiddag behöver all dekoration vara lämnad. Om bordsplaceringen och dekorationerna kommer med en tydlig instruktion hur de ska vara kan vi placera ut dessa, eller om ni har personer att hjälpa er.

Vi ber er  att visa särskild hänsyn när ni kör in i trädgården. Observera att parkering inte är tillåten i anslutning till restaurangen, endast avlämning.

 

Dansgolv

Vårt vackra grusgolv är en del av upplevelsen och är inte tillåtet att täcka med något typ av golv, matta eller filt. Det går utmärkt att dansa på men vi rekommenderar ändå att brudparet informerar gästerna för att dessa ska kunna välja skor med bredare klack.

Ljudet på både dansgolv och under mingel finns redan i lokalen. Det går bra att koppla in er dator/telefon om ni har en egen spellista.

Dryck & Bar

Vi sätter upp en bar när dansgolvet drar igång med ett rustikt drinkutbud. Låt oss veta om ni någon egen signaturdrink, vi gör vårt yttersta för att tillgodose era önskemål. Våra noga utvalda ekologiska och hållbart producerade viner och öler från lokala bryggare är såklart också en del av sortimentet i baren. Ni bestämmer om ni bjuder era gäster på dryck till dansen eller om var och en betalar för sig.

All dryck och alkohol ska beställas, serveras och säljas via oss. Det är med andra ord inte tillåtet att ta med sig egen dryck i någon form.

 

Bokning och avbokningsregler

När ni bestämt er för att ha er bröllopsfest hos oss och vi hittat ett datum, bokar vi in ett möte för att gå igenom era tankar, behov och önskemål kring dagen. Här diskuterar vi hur kvällen ska fortlöpa i stort och smått för att ni ska känna att er dag blir precis som ni vill ha den.

I bokningsavgiften på 25 000 kr  ingår våra vita dukar, porslin, glas, personal, städning samt tillgång till Gamla Orangeriet mellan 18 – 01. Lokalen består av de två respektive flygarna och baren i mitten. Det finns två stycken toaletter varav en är handikappanpassad och utrustad med skötbord. Vi har ett minimum på 40 gäster för bröllop.

Om ni väljer att boka av 6 månader i förväg återgår hela bokningsavgiften till er. Bokar ni däremot av senare än 4 månader i förväg behåller vi 50% av avgiften. Alla priser vi anger är inklusive moms.